Radiologie

In mod frecvent suntem expusi radiatiilor din diferite surse naturale (atmosferice, cosmice) precum si din surse artificiale (televizor, telefon mobil, cuptor cu microunde). Toate acestea insumeaza o cantitate de radiatii cu mult mai mare decat cea primita cu ocazia efectuarii uneia sau mai multor radiografii dentare. Dintre toate investigatiile cu raze X, radiografia dentara este cel mai putin iradianta.
Sa nu uitam ca radiografia dentara prezinta un risc mult mai mic decat o problema dentara neidentificata si netratata la timp.
Clinica IDENTIS este dotata cu sistem RVG (radioviziograf) Planmeca Intra, sistem ce permite efectuarea de radiografii dentare retroalveolare si bite-wing.
Sistemul radioviziograf Planmeca, unul dintre cele mai bune sisteme existente, a fost conceput pentru a sprijini stocarea continua de imagini in cabinet, pe toata durata tratamentului stomatologic. Panoul de comanda este integrat, deci imagistica radiografica intraorala este afisata pe desktop, ceea ce face procedura mai rapida, mai usoara si mai fidela.
Planmeca Intra are un generator de unde inalte, cu potential de utilizare constanta si ofera avantaje semnificative:

  • Reduce doza de radiatii Rontgen cu pana la 25 % in comparatie cu un generator AC conventional;
  • Ofera un contrast al imaginii foarte bun si uniform;
  • Reproduce total imaginile;
  • Rezultatul se obtine in cateva secunde, pe computer.

De asemenea, pacientii clinicii noastre sunt protejati suplimentar de radiatii, prin utilizarea unui sort cu Plumb Lumax-Kiran Medical System.

Share: