Albirea dentara pe intelesul tuturor

britesmile-tw

Despre albirea dintilor s-au scris multe de-a lungul timpului, multe adevarate, dar si mai multe neadevarate. Ce trebuie sa stiti de la bun inceput este cand avem nevoie de albirea dintilor? Medicul dentist din cadrul clinicii stomatologice IDENTIS, dr. Anita Visan, ne explica:

„Aveti nevoie de albire atunci cand nu mai sunteti multumiti de culoarea dintilor vostri, indiferent care ar fi cauza. Indiferent daca dintii au avut o culoare neplacuta dintotdeauna sau aceasta a fost dobandita pe parcurs, tratamentul de albire este recomandat si are efect, in ambele situatii. Exista o singura categorie de clienti, pe ai caror dinti nu se vor obtine efectele dorite si nicio lampa de albire din lume nu va avea rezultate relevante: este vorba despre pacientii ai caror dinti au nuanta de gri in structura lor, situatie intalnita la un procent extrem de mic de pacienti. La IDENTIS semnalizam o astfel de situatie inainte de a incepe procedura de albire, lucru pe care ar trebui sa-l faca, de altfel, toti medicii dentisti, pentru ca pacientii sa inteleaga de la inceput care este situatia reala si ce asteptari pot avea de la un astfel de tratament.”

Un aspect foarte important pe care trebuie sa-l cunoasca toti pacientii, este ca albirea dintilor NU ESTE NOCIVA. Nu este nociva atat timp cat este realizata sub control medical, cu materiale de calitate, care au fost studiate si verificate de-a lungul timpului. Mitul care spune ca albirea subtiaza smaltul dintilor este doar un mit si nu este deloc adevarat. In acelasi timp, este adevarat ca, pe perioada efectuarii tratamentului de albire a dintilor, acestia sunt mai sensibili, dar aceasta sensibilitate este tranzitorie si dispare odata cu oprirea tratamentului si nu are nicio semnificatie patologica.

„Este adevarat ca dintii devin mai sensibili pe parcursul tratamentului de albire si este fals ca smaltul dentar este afectat in vreun fel de albirea dintilor”, a subliniat Anita Visan, medic stomatolog in cadrul clinicii IDENTIS.

In concluzie, albirea dintilor NU are contraindicatii si poate fi facuta de catre orice pacient adult, cu exceptia femeilor insarcinate sau care alapteaza. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca, incepand cu varsta de 16 ani, tratamentul poate fi facut in deplina siguranta pentru pacient.

Cum se face albirea dentara?

Exista 2 metode de tratament: albirea la domiciliu si albirea in cabinetul stomatologic

  • Albirea la domiciliu se face de catre pacient, cu gel de albire pus in gutiere personalizate, realizate in cabinet
  • Albirea in cabinet se face tot cu gel de albire, activat de lumina albastra a lampii BRITE SMILE, care NU este laser (desi foarte des se spune Albire cu laser)

Ce este BRITE SMILE?

BRITE SMILE este liderul mondial in albirea dentara. In doar doua ore, culoarea dintilor se deschide semnificativ, cu pana la 8 nuante fata de culoarea initiala. Sunt doar 5 clinici in toata tara care folosesc BRITE SMILE, iar IDENTIS este una dintre clinicile care folosesc acest sistem de albire.

BRITE SMILE este o procedura revolutionara pentru albirea dintilor, care foloseste o lampa cu plasma (NU laser si nici UV), nu genereaza durere, nici in timpul albirii dintilor, nici dupa, spre deosebire de celelalte procedee de albire in cabinet care dau durere, uneori chiar insuportabila. Nu toate albirile in cabinet sunt identice, iar diferentele consta atat in lumina care se foloseste, cat si in concentratia substantei folosite pentru albirea dintilor si se regasesc, la final, atat in gradul de albire al dintilor, cat si in procentul de pacienti care acuza durere.

„Procedeul BRITE SMILE are cel mai mic procent de pacienti care acuza durere, fiind metoda cea mai cautata in Statele Unite”, a explicat Anita Visan, medic dentist in cadrul clinicii stomatologice IDENTIS.

Indiferent de varsta sau de profesie, oamenii au inceput sa foloseasca metode de albire a dintilor pentru imbunatatirea aspectului lor. Avand in vedere multiplele posibilitati de albire, poate fi dificila alegerea procedurii. Pentru un tratament profesional care sa va asigure un zambet de nota 10, puteti lua in considerare beneficiile sistemului de albire profesionala BRITE SMILE.
Ingalbenirea dintilor poate aparea din cauza tigarilor, cafelei, ceaiului, vinului, precum si a altor mancaruri sau bauturi. BRITE SMILE, singurul sistem ce utilizeaza o lampa cu lumina rece ca tratament de albire al dintilor, indeparteaza colorantii ce dureaza de ani intregi si va ofera o aparitie mai tinereasca, mai fresh.
Pe langa faptul ca va ofera un nou zambet increzator, BRITE SMILE functioneaza repede si totusi are efecte de durata, sigure, eficace. Rezultatele sunt imediate, un zambet superb obtinandu-se in aproximativ doua ore. De obicei, pacientul se relaxeaza si asculta muzica in timp ce procedura de albire e condusa de medicul dentist. In comparatie cu alte metode de albire precum benzile adezive, tratamentul realizat acasa, sau pastele de albire, BRITE SMILE realizeaza o albire rapida si deschiderea culorii cu mai multe nuante, sensibilitatea postoperatorie fiind minima.
Pentru oamenii ocupati sau pentru cei care nu agreeaza procedurile dentare repetate, BRITE SMILE este foarte avantajos, deoarece implica o singura sedinta de tratament. Puteti programa intalnirea pentru albire chiar si in pauza de pranz si astfel va puteti intoarce la serviciu cu dintii mult mai albi.

Cum functioneaza BRITE SMILE?
BRITE SMILE este o procedura foarte simpla si totusi extrem de eficienta. Dupa izolare, pe dinti este aplicat un gel pe baza de peroxid de carbamida, apoi se utilizeaza o lumina albastra pentru activarea acestui gel, accelerand procesul. Dintii NU sunt incalziti, fiind vorba despre o lumina rece. Rezultatele apar imediat, iar la sfarsitul sedintei dintii vor avea culoarea dorita. Medicul dentist va va explica procesul in sine, precum si la ce sa va asteptati in zilele ce urmeaza tratamentului de albire.

Cine poate beneficia de BRITE SMILE?
Medicul stomatolog va va consulta in prealabil, ca sa se asigure ca nu sunt probleme; daca exista carii sau demineralizari, acestea trebuie tratate inaintea tratamentului de albire.

De ce fel de ingrijire este nevoie dupa un astfel de tratament?
In prima zi dupa tratamentul de albire, pacientul trebuie sa evite consumul de alimente sau bauturi ce coloreaza, precum: vin rosu, cafea, ceai, tigari. In cazul aparitiei sensibilitatii, se pot utiliza pastele de dinti contra sensibilitatii dentare sau, in anumite situatii, se pot efectua tratamente de fluorizare (in cabinet sau la domiciliu). Nu in ultimul rand, nu uitati sa veniti la controale regulate si la igienizari, cel putin o data la 6-8 luni.

Costurile pentru albire profesionala:

  • Tratament de albire profesionala cu Lampa Plasma BRITE SMILE: 420 euro
  • Tratament de albire profesionala la domiciliu OPALESCENCE (Ultradent, U.S.A): 700 lei

Va asteptam la IDENTIS, unde, daca aveti nevoie, va tratam si frica de dentist. Programati-va pentru o consultatie la 021.222.20.70 sau 0754.336.847, sau office@identis.ro.

britesmile3 Smiling woman mouth with great teeth. Over white background

Share: