Estetica dentara: cand alegem fatete dentare si cand optam pentru coroane ceramice?

Fatete dentare

Estetica dentara se refera, in general, la acele proceduri care au ca scop imbunatatirea zambetului pacientului si, in particular, la fatetele dentare si coroanele integral ceramice, acestea fiind lucrarile dentare cele mai indicate, cand vine vorba despre estetica.

Trebuie stiut ca, desi fatetele si coroanele integral ceramice arata la fel de frumos, practic nu exista nicio deosebire intre ele pentru privitor, acestea diferentiindu-se doar prin tehnica de slefuire a dintilor. Alegerea de a realiza coroane integral ceramice sau fatete este a medicului stomatolog, deoarece fatetele ceramice au indicatii destul de restranse. Daca, de exemplu, avem de-a face cu dinti foarte inghesuiti sau rotati, cu distructii coronare (carii), dinti devitali sau obturatii (plombe) mari, atunci nu se pot realiza fatete dentare, ci doar coroane integral ceramice.

Ambele tipuri de lucrari dentare trebuie sa arate atat de natural, incat nimeni – nici macar un alt medic dentist – sa nu isi dea seama ca acei dinti nu sunt naturali. Altfel spus, ele au transluciditatea, textura, transparentele, toate detaliile de morfologie ale unor dinti naturali. Forma si culoarea lor pot fi alese de catre medicul stomatolog impreuna cu pacientul, in functie de factorii anatomici si functionali, astfel incat la final sa obtinem ceea ce ne dorim: un zambet minunat.

Estetica 2

Share: