Ai nevoie de stomatolog? De ce Second Opinion este la fel de importanta ca si First Opinion

Este foarte important ca, inaintea inceperii un tratament stomatologic, pacientul sa inteleaga si sa se simta confortabil cu planul de tratament propus de medic.

A avea mai multe opinii despre situatia ta clinica si solutiile existente, te ajuta sa iei o decizie informata in legatura cu tratamentul pe care il vei urma. Pentru a putea face alegerea potrivita, ai nevoie de opinia specializata a unui medic, pentru ca orice pacient, oricat de bine pregatit este, poate avea dificultati in interpretarea analizelor si a solutiilor propuse. Acesta este unul dintre motivele pentru care, in multe tari europene, Second Opinion – un drept al pacientului – a devenit un standard in orice domeniu medical.

Alegerea pe care o faci, ar trebui sa se bazeze, in general, pe cateva criterii: calitatea lucrarii, costurile, timpul necesar efectuarii acesteia si evitarea disconfortului pe care unele lucrari dentare il pot implica.

Cine iti poate recomanda un medic pentru Second Opinion?

  • Chiar medicul tau stomatolog. Medicul tau curant poate sa te indrume catre un alt medic cu o alta specializare fata de a lui, pentru a putea avea un tablou de diagnostic cat mai clar. Second Opinion nu inseamna ca un medic stomatolog sa conteste First Opinion, ci sa te ajute pe tine, ca pacient, sa alegi cel mai potrivit plan de tratament cu care sa te simti pe deplin confortabil.
  • Familia si prietenii. Acestia au, fiecare, cate un medic stomatolog in care au incredere. Cere-le referinte despre ei si asigura-te ca sunt specializati in cazuri similare cu al tau. Stomatologia este un domeniu complex si sunt medici cu o mai mare pregatire si experienta in anumite specializari cum ar fi implantologie, chirurgie muco-gingivala sau endodontie, ca sa dam doar cateva exemple.

Si nu uita: scopul final este ca tu sa ai un zambet frumos si sanatos!

Share: